Om mig

Mitt intresse för fritt broderi och mixed media.

Jag bor och jobbar i Halmstad och parallellt skapar jag textila bilder, objekt, bruksting med mera.

Jag har alltid skapat i någon form så länge jag kan minnas, men då jag kom med i Täcklebo Broderiakademi 2001 väcktes ett nytt intresse som öppnade upp en ny värld med nya material och möjligheter att uttrycka mig på.
Det ligger något lugnande i det textila materialet som jag tycker är fint och vissa arbeten tar tid – tid till tankar – tid till reflektion/meditation.

Jag inspireras ofta från naturen, – mönster i naturen, tankar och händelser. Det kan hända att jag jobbar med ett tema och ibland får symaskinen hjälpa till med handbroderi som komplement.

Jag färgar tyger/trycker på tyg och ibland ”rostar tyg” som bildar mönster som i sig inspirerar till nya motiv. Ibland jobbar jag utifrån en snabb skiss, ibland från foton.

Utbildningar/Kurser:

Jag har gått olika kortkurser i fritt broderi, tovning (som jag sedan broderar på) med mera. Jag har också sytt en del lappteknik med grundkurser i Burseryd på Tyger och Ting samt i Malmö på Färg och Form.

Färglära l och ll på Textilhögskolan i Borås.

Kortkurser: Tryck och broderi för Benita Andersen i Danmark, Fritt broderi för Henriette Ousbäck på Svalövs folkhögskola med mera.

Distansutbildning på Västerbergs folkhögskola under två år (2012 0ch 2013) i Broderi l och ll.

Utställningar med Broderiakademin:

Halmstad Slott, Emmanuels kyrkan i Halmstad, Ysby Lanthandel utanför Laholm, Norre Port i Halmstad , Galleri Hedvig i Halmstad, 2012 och Galleri 70, 2013.

Andra utställningar:

Textila smycken på Söndrums bibliotek.

Elevutställning på Sandvikens Konsthall 2012 och 2013

Jurybedömd vårsalong på Hallands Konstmuseum 2013

Murbergets Konstmuseum 2013: ”Kan man rädda världen med ett broderi” – samlingsutställning.

Utställning på Galleri 70, Hangar ll

/Janne Alise Gustavsen